Tentoonstelling Inside Out / Outside In 2013

Op 28 november 2013 werd de tentoonstelling 'Inside Out / Outside In' in het Museum Belvédère te Heerenveen geopend.
Voor de vierde keer bood het Museum een museaal podium aan zeven geselecteerde, pas afgestudeerde, kunstenaars van de Academie Minerva te Groningen.  De uitgekozen kunstenaars waren: Jildau Kooistra, Aebele Trijsburg, Antonia Rehnen, Esther IJssels, Harry Markusse, Geronimo Cardogan en Marjet Zwaans.
Zij hebben de kans gekregen van 29 november t/m 8 december 2013 hun werk aan een breed publiek te presenteren.
De selectie vond plaats door het Museum Belvédère, conservator/directeur Hans Steenbruggen, in samenwerking met een vertegenwoordiger van de Academie Minerva, José de Lange en een ervaren beeldend kunstenaar, Hans Boer.
De kunstenaars werden begeleid en ingevoerd in de werkzaamheden, die het voorbereiden en samenstellen van tentoonstellingen met zich meebrengen. Voor beginnende kunstenaars is deze samenwerking een geweldige extra ervaring op het gebied van ondernemerschap.

Een tweede kans op het exposeren van hun werk krijgen deze kunstenaars aangeboden door de Openbare Bibliotheek te Groningen in het voorjaar van 2014.

Voor SKDF is deze activiteit gekoppeld aan de reeds bestaande samenwerking met de Academie Minerva. Het succes van vorig jaar met de tentoonstelling is voor SKDF aanleiding ook de samenwerking met het Museum Belvédère te continueren. De voor deze tentoonstelling samengestelde catalogus is wederom door SKDF gefinancierd. De redactie van de catalogus en de organisatie van de tentoonstelling in het museum berustte in handen van Lisbeth Kooper.De uitgekozen kunstenaars waren: Jildau Kooistra, Aebele Trijsburg, Antonia Rehnen, Esther IJssels, Harry Markusse, Geronimo Cardogan en Marjet ZwaansTentoonstelling Inside Out / Outside In 2012

De tentoonstelling “Inside Out / Outside In” is een jaarlijks georganiseerd initiatief van het Museum Belvédère dat sinds 2010 in nauwe samenwerking plaats vindt met de Academie Minerva.
Uit de pas afgestudeerde kunstenaars van deze klassieke academie in Groningen krijgt een geselecteerde groep jong talent van 12 t/m 28 oktober 2012 een museaal podium aangeboden om zich te presenteren aan een breed publiek.

SKDF steunt vanaf 2012 dit project door de daarbij behorende catalogus te financieren.
De tentoonstelling, en de daaraan gekoppelde publiciteit voor de jonge kunstenaars van Minerva, past precies binnen de doelstelling van de Stichting Klaas Dijkstra Fonds, oftewel: een steun in de rug voor jonge kunstenaars met de ambitie een loopbaan op te bouwen als zelfstandig kunstenaar.

Op zaterdag 7 juli 2012 zijn in de Academie Minerva de namen van de geselecteerde pas afgestudeerde kunstenaars bekend gemaakt door de directeur-conservator van het museum, Han Steenbruggen.Foto boven: Werk van Friederike de Bruin
Onderaan: Werk van Evelyn van Oosterhout


« terug naar overzicht projecten KUNSTEN